Hur man installerar en ny routerDet har blivit dags för en ny router och du behöver hjälp med att konfigurera Trådlöst nätverk hemma. Istället för att ringa en nätverkstekniker för it-support så försöker du lösa det själv på bästa sätt.

Oavsett vilket märke du än köper så är det samma alternativ och tillvägagångssätt på dom flesta routrarna. När du packat upp din router så börjar du med att kika på undersidan på ett klistermärke med massor med information. Där på den lappen ska du leta upp vilket lösenord det är till det trådlösa nätverket, vad det heter samt lösenord till admin inloggning.

Hittar du inte inloggningen till admin så får du leta upp det i dokumentation och manualer du fått till. När du tagit del av informationen så kopplar du in strömkabel till routern, du behöver inte koppla in internetkablen redan men det går bra om du vill det.
När routern är igång så letar du upp namnet på det trådlösa nätverket på din dator eller telefon  och anger lösenordet för nätverket. Har du bredband och kopplat in nätverkskabeln så borde internet fungera redan och dom flesta tycker att det räcker.

Det är stark rekommenderat att du går in i inställningarna på routern och ställer in egna lösenord. Du öppnar webbläsaren och knappar in ip-nummret till din router och loggar in och gör dessa inställningar. Glöm inte att skriva ner alla förändringar.