Dags att renovera hemma?

Har du köpt en ny bostad som behövs renoveras? Eller har du helt enkelt tröttnat på vad du har och är ute efter en förändring? Oavsett anledningen är det samma steg att ta när du ska renovera hemma. Även om det kan variera lite från rum till rum.

För exempel är det dyrare och omständligare att renovera badrum och kök än ett sovrum.

Planering är a och o

Det spelar ingen roll vilket rum du ska renovera Stockholm, allt kräver noga planering. För det första bör du ta reda på om ni kan bo kvar i hemmet under renoveringen eller om det är så att ni måste flytta ut ett tag.

När du ska renovera badrum Stockholm är det smartast att flytta ut i en vecka. Speciellt om hemmet endast har ett badrum. Detta gäller även för köket eftersom det blir slitsamt att laga alla måltider på ett spritkök.

Men för de andra rummen i hemmet går det oftast bra att bo kvar under en renovering Stockholm. Förutsatt att du och familjen orkar med allt byggdamm som uppstår. Samt att det inte är flera rum som ska renoveras samtidigt.

Lägg upp en realistisk budget

Att renovera Stockholm kommer med sina kostnader. Och även om du redan har fått in alla offerter och vet vad slutkostnaden kommer att bli är det smart att lägga på en summa till, för säkerhets skull.

En buffert behövs oftast vid en lite större renovering eftersom ingen egentligen vet vad som finns bakom väggarna och under golvet. Och det är väldigt surt att behöva ta ut ett extra snabblån för att ha råd att avsluta renoveringen.

Som du säkert redan vet om är snabblån ofta onödigt dyra. Det enklaste sättet att finansiera en renovering hemma är oftast att höja bolånet. Eftersom summan går till att förbättra hemmet brukar det inte vara något problem med banken.