Ska du investera i solpaneler?

I takt med att teknologin har gått framåt har det blivit allt vanligare att installera  solpaneler Härnösand. Tack vare att teknologin har gått framåt har priset gått ner. Vilket självklart är anledningen till att det har blivit populärt att göra den här investeringen.

Vad bör du göra för förberedelser?

Innan du investerar i en solcellsanläggning bör du se över taket på din bostad. Om taket behövs läggas om inom ett par år bör du ta tag i det här innan du installerar solpaneler. Eftersom solpaneler håller i cirka 25 år gäller det att även taket håller minst lika länge.

Att lägga om taket efter att du installerat solceller Sundsvall kommer med en onödig merkostnad. Eftersom solcellerna måste tas ner innan taket kan läggas om och sedan återigen installeras när taket är klart är det bäst att lägga om taket först.

Om du är ute efter att spara in på uppvärmningskostnader genom att installera solpaneler bör du även se över bostadens isolation. Det kan vara värt det att först byta ut fönster och dörrar. Mycket av värmen går rakt igenom gamla fönster och kostar därför rätt mycket i uppvärmningskostnad.

Vad kostar en solcellsanläggning?

Priset kan variera kraftigt beroende på hur stor anläggning du behöver. Det är därför svårt att ge ett generellt pris på rak arm. För att få reda på vad det kommer kosta dig att installera solpaneler bör du be om en offert. Ha dock i åtanke att be om offert från olika firmor då priset kan variera mellan de olika aktörerna som finns på marknaden.

Däremot kan du alltid ansöka om ett grönt ROT-avdrag när du installerar solpaneler. Vad som skiljer ett grönt ROT-avdrag från det vanliga ROT-avdraget är hur mycket du får dra av. Med ett grönt ROT-avdrag kan du få dra av 15% av kostnaden för både arbetstimmar och material.