Rengör bilen på bästa sätt

Bilen blir alltid smutsig både på insidan och utsidan, hur du än gör! Så hur lyckas du bäst med att rengöra hela bilen? Ta del av dessa tips av bilrekond för ett förstklassigt resultat!

Börja med att avfetta

Kavla upp ärmarna och avfetta bilen ordentligt. Eftersom du redan från början påverkar slutresultatet är det bäst att vara noga. Använd mycket rengöringsmedel och låt det gärna sitta och verka en stund innan du börjar skrubba.

Spola av hela bilen

Spola av hela bilen nerifrån och upp med en ordentlig stråle, gärna högtryckstvätt om du frågar din bilverkstad Göteborg. När du sedan spolat av hela bilen är det bra att dra en hand över lacken, om den känns slät har du lyckats med avfettningen. Om den däremot känns lite skrovlig är det bäst att avfetta en gång till.

Schamponera med svamp

Använd en stor svamp och schampo avsett för bilar, det spelar inte så stor roll vilken sort du använder. Skölj svampen med jämna mellanrum för att inte dra runt eventuella grusrester i lacken. Spola sedan av ordentligt.

Dags för interiören

Dammsug säten, utrymmen och även golvet i bilen noggrant. Ta sedan fram rengöringssprayen och en trasa och torka av allt. Även säten tåls att torkas av ordentligt med både rengöringsspray och trasa enligt bilrekond Göteborg.

Glöm inte bort att putsa fönster på insidan!

För dig som vill ha bästa möjliga resultat

Självklart går det alltid att förbättra allt! Du kan välja att torka bilen med en gummiskrapa och sedan vaxa bilen för en vacker glans i lacken. Dessutom är det bättre för bilen!

Även däck och fälgar kan få sig en ordentlig rekond när du ändå håller på.

Och om du känner för att ge din bil en riktig rekond kan du göra rent alla knappar i bilen med hjälp av en tandborste. På så sätt håller sig allt rent längre och ser även snyggare ut! Hos Grimbos kan du få rekond och däckbyte utfört till bra pris.