Tips för flyttstädning

Då du ska flytta krävs det väldigt mycket av dig vid städningen. För det är absolut inte som en vanlig städning. Utan så mycket mer! Det kan faktiskt ta flera dagar att få allt utfört.

Börja med sovrum och vardagsrum

Dessa rum är de enklaste att rengöra vid en flyttstädning Skellefteå. Börja med att dammsuga, och kom ihåg att även persienner och element måste rengöras grundligt. Ta sedan fram skurhinken och dammtrasan. Allt i hela rummet måste torkas av ordentligt. I slutändan ska det se ut som att en städfirma Umeå har utfört arbetet!

Gå sedan vidare till badrum

Här är det lättast att ta fram trasan och skurhinken på en gång. Allt ska torkas av, även väggar! Kom ihåg att rensa golvbrunnen och att städa under badkaret och bakom toalettstolen. Avsluta sedan med att skura golvet tills det skiner.

Lämna köket till sist

Eftersom köket tar längst tid och kräver mest av dig är det bäst att lämna det till sist. Eller om du kanske föredrar att ta det först? Valet är upp till dig! Vid en flyttstädning Luleå måste du även städa ur förråd, balkong, garage och uteplats. Och tyvärr på samma grundliga vis du städar ur resten av huset.

I köket är det mest arbete

Även här måste du torka alla väggar. Plus att skåp och lådor måste torkas både utvändigt och invändigt. När det gäller vitvarorna måste du dra ut dom och rengöra bakom och under. Samt inuti ugn, micro, köksfläkt, kyl och frys. Avsluta med att dammsuga och skura golvet ordentligt. Kom ihåg golvlisterna i alla rum!

Och glöm för all del inte att putsa alla fönster på insidan, utsidan och även emellan glasen. Verkar det mycket? Om du hellre vill göra det lätt för dig själv kan du alltid anlita en städfirma Umeå. Men det är fullt möjligt att utföra all städning själv då du flyttar till en ny bostad!